Sancak Lisesi ve Aykan Koleji Öğrencileri Üniversitemizi Ziyaret Etti
15.04.2011

Atılım Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün 15 Nisan 2011 Cuma günü, İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonun’da düzenlediği Prof. Dr. Ufuk Şakul’un “Korteksin Kullanım Kılavuzu” konulu  etkinliğe Sancak Lisesi ve Aykan Koleji öğrencileri katıldı.

İki kurumdan toplam 90 öğrencinin eğitimcileri ile katıldığı konferans öncesinde Atılım Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürülüğünden tanıtım uzmanı Sedat Karaçayır, Üniversitemizdeki fakülte ve bölümler, akademik kadro, laboratuar olanakları, burs seçenekleri,  bilimsel yayın performansları ve sosyal-kültürel imkanlar hakkında detaylı bilgi verdi.

Nöroanatomist Prof.Dr. Ufuk Şakul, tüm lise sınıflarına ve ailelerine uygulanabilen eğitim etkinliğinde, diğer canlılardan çok daha gelişmiş olan beynimizin korteks bölümü’ne dair bilgiyi, öğrenme ve öğrenmeyi etkileyen faktörleri misafir öğrenciler ile paylaşarak, öğrenmeyi hızlandırmanın ve kolaylaştırmanın yollarını anlattı.