Tınaztepe Lisesi Dil Sınıfı Öğrencileri Atölye Çalışmalarındaydı
13.04.2011

Tınaztepe Lisesi’nden 35 Dil Sınıfı öğrencisi, İngilizce ve Rehber Öğretmenleri 13 Nisan Çarşamba günü “Mütercim Tercümanlık” ve “İngiliz Dili ve Edebiyatı” Bölümleri atölye çalışmalarına katıldılar. Atölye Çalışmalarının yanı sıra Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Eftal Erel’in sunumuyla gerçekleşen “Atılım Üniversitesi Bilgilendirme Toplantısı”na da katılan öğrenciler, üniversitemiz sosyal-kültürel olanakları ve burs imkanları gibi konular hakkında detaylı bilgi edindiler.

Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nüzhet Berrin Aksoy’un “Mütercim Tercümanlık Bölümü” sunumunun ardından Tınaztepe Lisesi Dil Sınıfı öğrencileri, Öğr. Gör.  Naile Işık ve Araş. Gör. Asiye Öztürk ile Simultane Çeviri Laboratuvarı’nda, ses çıkış üniteleriyle ve kabinlerde Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileriyle simulasyon çalışması yaptılar. Simulasyonun ardından Ardıl Çeviri çalışması gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Nüzhet Berrin Aksoy bölümün Avrupa Birliği’nin çevirmen eğitimi için öngördüğü kıstasların tümüyle uygulandığını, Türkiye’de OPTIMALE Programı üyesi tek Mütercim Tercümanlık Programı olduklarının altını çizdi ve Aptitude(Uygunluk) Sınavı’nı ve bölümdeki diğer uygulamaları detaylarıyla anlattı.  

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökşen Aras bölüm tanıtımı ile başladığı sunumunun ardından İngilizce olarak gerçekleştirdiği atölyede; şiir okuma, anlama ve yorumlama üzerine öğrencilere çalışma yaptırdı. Tınaztepe Lisesi öğrencileri şiir üzerine konuşmanın ardından Yrd. Doç. Dr. Gökşen Aras’a geleceklerini şekillendirmede önemli olacak bölüm ile ilgili merak ettikleri soruları yöneltttiler. Yrd. Doç. Dr. Gökşen Aras,  İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarının hangi alanlarda çalıştıkları hakkında detaylı bilgiler verdi.