Alparslan Anadolu Lisesi Misafirimiz Oldu
07.04.2011

Alparslan Anadolu Lisesi 12. Sınıf  35 TM öğrencisi ve öğretmenleri  7 Nisan Perşembe günü Hukuk Fakültesi Duruşma Salonu’nda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü’nün düzenlediği Mesleğimi Seçiyorum Atölye Çalışmaları etkinliğinde misafirimiz oldular. Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlileri Duygu Merki, Damla G. Songur ve H. Serdar Hoş’un hazırladıkları “Hukuk Atölyesi”’ne katılan öğrenciler Hukuk Fakültesi’nde okumak, Hukuk Kariyeri ve Hukukun İnsan Hayatındaki Rolü üzerine kapsamlı bilgiler edindiler.

Araş. Gör. Damla G. Songur ve H. Serdar Hoş “Hukukçu Nasıl olunur, Hukuk Eğitimi Nedir?”, “Hukuk Hakkında Yanlış Bilinenler” ve “Meslek Olarak Hukuk Okuyup Neler Yapılabilir?” gibi konuları ele aldıkları sunumlarıyla, üniversite adayı öğrencileri hukuk konusunda detaylı olarak bilgilendirdiler.   

Hukuk Fakültesi Araş. Gör. Duygu Merki ise “Hukuk Cezaları” ve “Cezalandırmanın Amaç ve Faydaları” gibi konuları ele aldığı sunumunda cezalardan örnekler sunarak öğrencilere etkileşimli yorumlama yaptırdı.