Türkiye'de Kadinin Statüsü Konferansı
30.03.2011

Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Kadının Ekonomik Statüsünü Güçlendirme Daire Başkanı Gülsün Büker, Türkiye’de Kadının Statüsü ve Kadın-Erkek Eşitliği Konulu bir konferans verdi.

Atılım Üniversitesi Kadın Sorunları ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen konferans Merkez başkanı ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğretim Elemanı Doç Dr. Azade Lerzan Gültekin’in açılış konuşması ile başladı.

Gülsün Büker Başkanlığında bulunduğu genel müdürlüğün tarihçesini anlatarak başladığı konuşmasında, Müdürlüğün çalışma alanlarından bahsetti.

Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını tanımlayan Büker, 1985 yılında imzalanarak 1986 yılında yürülüğe giren Türkiye Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW)’ı, ve kazanımlarını dinleyiciler ile paylaştı.

Ailenin korunmasına ilişkin yürürlüğe giren kanunları ele alan Gülsün Büker, 2009 yılında TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonundan ve görevlerinden bahsetti

Kadının eğitim durumuna,istihdamına, sağlığa ilişkin ve aile içi şiddete yönelik araştırma sonuçlarına dayanan istatistiki rakamların verilmesinin aradından kadına yönelik şiddet ve şiddetle mücadele amacıyla imzalanan eğitim protokolleri ve ulusal eylem planı dinleyicilere aktarıldı.