Afet ve Tasarım: Deneyim Paylaşımı
24.03.2011

Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği “Afet ve Tasarım: Deneyim Paylaşımı” başlıklı konferans 22 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirildi. Konferansın konusu, Amerika- IUPUI Üniversitesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde İÇT302 Proje dersinin “afet bölgesinde yük konteynırlarından sağlık ünitesi projesi”  kapsamında idi.
17 Ağustos 1999 depreminde, 4 ay afet bölgesinde gönüllü olarak çalışan gazeteci-iletişim tasarımcısı TUBA ÇAMELİ deneyimlerini görsellerle destekleyerek öğrencilere aktardı. Alan deneyimlerini paylaşan Çameli sunumunda deprem sonrası ihtiyaçlar, mevcut durum ve hedef grup olarak depremzedelerin beklentilerine değindi.  Katılımcılar 12 yıl önce gerçekleşen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan günleri, olayları adeta yeniden yaşadılar.
Dikkatle izlenen konferansa öğrencilerimiz aktif olarak katılım gösterdi ve katkı sundu. Sunumun ardından öğrenciler stüdyoda konuk konuşmacı ile projelerini tartıştılar. Öğrenciler sunumun etkileyici ve projeleri açısından çok yararlı olduğunu belirtti.