Milletvekilleri ve HBO Motor'un Mucidi Hasan Basri Özdamar Atılım Üniversitesi'ndeydi
18.03.2011

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Reha Denemeç, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Kayseri Eski Milletvekili Şaban Bayrak, TOBB ETÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve HBO Motorun mucidi Hasan Basri Özdamar 17 Mart 2011 Perşembe günü Üniversitemiz Metal Şekillendirme ve Mükemmeliyet Merkezi’ni ziyaret ettiler.

“Döner Pernolu Motor” adıyle literatüre geçmiş ve dünya çapında önemi bulunan buluşun sahibi Hasan Basri Özdamar, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikasında elektrikli ev aletleri ile motor üretimi yapıyor.

Metal Şekillendirme ve Mükemmeliyet Merkezi’ne gerçekleştirilen ziyaretin ardından Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu, İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu, Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Demir Bayka, Metal Şekillendirme ve Mükemmeliyet Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Celalettin Karadoğan ve Yürütme Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Besim Baranoğlu ile birlikte Kuşkonmaz’da konuklarla çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu.