Atılım Üniversitesi Ortaöğretim Kurumları Arası II. Matematik Yarışması Finali
17.03.2011

Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü ve Arf Matematik Kulübünün ortaöğretim öğrencilerine yönelik bu yıl ikincisini düzenlediği Matematik Yarışması'nın 16 Mart Çarşamba günü saat 13.30'da düzenlenen finalinde birinciliği, Ankara Fen Lisesi öğrencileri kazandı.

Ankara'nın Çankaya ve Gölbaşı ilçelerindeki 17 okulun katılımıyla düzenlenen yarışmanın 2 Martta yapılan eleme bölümünün ardından, Atılım Üniversitesi Orhan Zaim Konferans Salonu'nda yarışmanın finali gerçekleştirildi.

Ortaöğretim kurumları öğrencilerine matematik sevgisi aşılanmasını amaçlayan yarışmanın finalinde, Ankara Atatürk Lisesi, Ankara Fen Lisesi, Ankara TED Koleji, Bahçelievler Anadolu Lisesi, Jale Tezer Koleji Fen Lisesi öğrencileri birinci olmak için yarıştı.

Üçer kişilik gruplar halinde yarışan öğrencilere, toplam 10 soru soruldu. Yarışma sonunda Ankara Fen Lisesi 113 puanla birinci, Ankara Atatürk Lisesi 60 puanla ikinci, Bahçelievler Anadolu Lisesi 11 puanla beşinci oldu.

Her ikisi de 45'er puan alan Ankara TED Koleji ile Jale Tezer Koleji Fen Lisesi öğrencilerine üçüncüyü belirlemek amacıyla yedek sorular soruldu. Yedek sorular sonucunda Jale Tezer Koleji Fen Lisesi üçüncülüğü kazandı.

Yarışmanın ardından ödül törenine geçildi. Birinci olan Ankara Fen Lisesi'ne bir "notebook" ve birinci olan okulun yarışmacılarına birer adet dijital fotoğraf makinası, ikinci olan Ankara Atatürk Lisesi'nin yarışmacılarına birer adet "i-pod", üçüncü olan Jale Tezer Koleji Fen Lisesi yarışmacılarına birer "netbook" ödülü verildi. Ayrıca finaldeki tüm okullara katılım plaketi takdim edildi.

Yarışmanın birincisi Ankara Fen Lisesi öğrencilerinin hediyesini ve Okul Müdür Başyardımcısı Tevfik Çakır'a plaketini, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu verdi.

Yarışmayı, Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanıl Ergenç, öğretim üyeleri ve çok sayıda Öğrenci izledi.