Atılım Üniversitesi Ortaöğretim Kurumları Arası II. Matematik Yarışması
04.03.2011

Atılım Üniversitesi Matematik Bölümü ve Arf Matematik Kulübü’nün, ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği Matematik Yarışması'nın ikincisi 2 Mart Çarşamba günü Ankara'nın Çankaya ve Gölbaşı ilçelerindeki 15 okulun katılımıyla başladı.

5 okulun yarışmaya hak kazandığı final bölümü 16 Mart 2011 Çarşamba günü 13:30-14:30 saatleri arasında Atılım Üniversitesi Orhan Zaim Konferans Salonu’nda izleyicilere açık olarak gerçekleştirilecek.

Temel amacı matematiğin orta öğretim kurumlarında daha çok sevilmesine katkı sağlamak olan yarışma ile öğrencileri özendirmek ve başarılı öğrencileri teşvik etmek amaçlanıyor.

Yarışmada birinci olan okula bir "notebook" ve ilk üçe giren okulların öğrencilerinin her birine sırasıyla fotoğraf makinesi, i-pod ve "netbook" ve finaldeki bütün okullara katılım plâketi verilecek. Ayrıca, yarışmaya katılan tüm öğrencilere içinde, bilim kitapları ve yarışma için Emre Ergenç tarafından özel olarak çizilmiş karakter basılı tişörtün bulunduğu çantalar verildi.

16 Mart 2011 Çarşamba günü Orhan Zaim Konferans Salonu’nda yapılacak olan Final Yarışması’na katılmaya hak kazanan beş okul şöyle:

  1. ANKARA ATATÜRK LİSESİ
  2. ANKARA FEN LİSESİ
  3. ANKARA TED KOLEJİ
  4. BAHÇELİEVLER ANADOLU LİSESİ
  5. JALE TEZER KOLEJİ FEN LİSESİ