Savunma Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (SaVTAM)
01.03.2011

Silahlı Kuvvetlerimizin değişen ana sistem ihtiyaçlarının herhangi bir yabancı ülke kısıtlamasına tabi olmaksızın yurt içinden özgün tasarımlarla karşılanması ve savunma sanayii alanında uluslar arası pazarda rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulabilmesi için, ihtiyaç sahibi makam konumundaki Silahlı Kuvvetlerimiz, Sanayii ve Üniversite bütünlüğünde gerekli analizleri icra etme, sistemleri milli olarak  geliştirmemizi sağlayacak temel ve/veya teknolojik altyapı teknolojilerini geliştirme ve kullanıma sunmayı misyon edinecek Atılım Üniversitesi Savunma Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (SaVTAM)’nin, kurulması Yüksek Öğretim Kurumu’nun 10 Ocak 2011 gün ve B.30.0.EÖB-101.04-117 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Merkez onayının 16 Şubat 2011 günü 27848 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanması ile hizmete geçmiştir. SaVTAM müdürlüğüne Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Altan ÖZKİL atanmıştır.

Savunma Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin vizyonu “Türk Savunma Sanayii bünyesinde yürütülen faaliyetlere ilişkin analiz, modelleme ve simülasyon, teknoloji izleme ve değelendirme ve geliştirme konularında öncü bir araştırma merkezi olmaktır.