Lojistik Simülasyon ve Uygulamalı Eğitim Merkezi'nin Açılış Töreni
03.02.2011

Coğrafi konumu itibari ile doğu-batı arasında bir lojistik köprü olan Ülkemizin Biyoteknoloji ve yazılım ile birlikte geleceğin üç parlak sektöründen biri olan  lojistik sektöründe, firmaların nitelikli işgücü bulmalarında katkı sağlamak üzere kurulan Atılım Üniversitesi Lojistik Simülasyon ve Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin açılışı bir tören ile gerçekleştirildi.

Ankara Lojistik Üssü tesislerinde 03 Şubat 2011 Perşembe Günü gerçekleştirilen törene Ulaştıma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri, Cengiz Altınkaya ve Çetin Yemyeşil, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Bircan ve Prof. Dr. Hasan Akay, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Ülker, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuna T. Köksal ve İşletme Fakültesi Öğretim elemanları, Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri, Davetliler ve Atılım Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Ankara Lojistik Üssünün tanıtıldığı bir film ile başlayan törende, sırasıyla Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Lojistik Simülasyon ve Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin açılışı ve konuklara eğitimin içeriği hakkında bilgi verilmesi ile tören sona erdi.   

Üniversite-Özel Sektör İşbirliğinin en iyi örneklerinden biri olan ve Atılım Üniversitesi ile Ankara Lojistik Üssü arasında 2010 yılı Eylül ayında imzalanan bir “Kurumsal İşbirliği Protokolü” ile projelendirilen “Atılım Üniversitesi Lojistik Simülasyon ve Uygulamalı Eğitim Merkezi”, gerek özel sektörün ilgili elemanlarının yetiştirilmesi gerekse Atılım  Üniversitesi öğrencilerinin kalifiye birer mezun olarak sektörde söz sahibi olabilmeleri açısından önem taşımaktadır.

Söz konusu lojistik simülasyon merkezi sayesinde, burada eğitim görecek öğrencilerin sektörde karşılaşabilecekleri sorunların ve tüm lojistik süreçlerini sanal olarak tecrübe etmeleri sağlanacaktır. Lojistik süreçlerinin gerçekçi bir şekilde modellendiği bir lojistik simülasyonu uygulamasının; gerek ülkemizde bir ilk olacak olması, gerekse de öğrenmenin kalıcılığını uygulamalar vasıtası ile arttıracak olmasından dolayı yararı büyüktür.