FAT CHEF 7'de Geleceğin Aşçıları Yarıştı
24.04.2018

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünün her sene geleneksel olarak gerçekleştirdiği Liselerarası Yemek Yarışması “FAT CHEF 7” bu yıl 20 lisenin katılımıyla 20 Nisan Cuma günü saat 10:00’da Spor Salonunda düzenlendi.

Amacı, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” programımızı liselere ve sektöre tanıtmak, gastronomi eğitimiyle ilgili olarak gençlerde bilinç oluşturmak ve sektör-üniversite işbirliğini geliştirmek olan FAT CHEF,  bu sene de turizm haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşti.

Yarışma jürisi, sektörün yiyecek-içecek konusunda çalışan uzmanları, akademisyenler, yöneticiler ile turizm sektörünün temsilcilerinden oluştu:

Jüri Üyeleri:

Özgür Aksuna (Max FM Program Yapımcısı)

Gülşah Şen ( Turkmax Gurme “Kolay Mutfak” Program Yapımcısı)

Asuman Kerkez ( “Annemin Tenceresi” Kitap Yazarı/ Habertürk “Tadında Hikayeler” Program Yapımcısı)

Mine Ataman ( Doğal TV “Ekmek” Program Yapımcısı)

Nedim Atilla (Slow Food Türkiye Koordinatörü, Kitap Yazarı ve Köşe Yazarı, Rotamız Lezzet Program Yapımcısı)

Satılmış Çeribaşı ( Başkent Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı)

Recai Aydemir ( Liva Pastaneleri Koordinatör Şefi)

Katılımcı liselerin performansları, sektörün deneyimli profesyonel aşçıları ve gurmeler tarafından değerlendirilerek yarışma sonrası dereceye girenlere Üniversitemiz ve yarışmaya destek veren kuruluşlar (Ankara İl Turizm Müdürü, Atılım Vakfı, AZN İktisadi İşletmesi, ATILIM-MED, TAFED, BAŞADDER, TÜRSAB, TUROFED, TYD, ATİD, İNOKSAN) tarafından çeşitli ödüller verildi.

Bu seneki yarışma konusu “Geleneksel Türk Mutfağı” olan ve her lisenin üç öğrencisinden oluşan takımıyla katıldığı  FAT CHEF 7 kapsamında yarışmada yer alan liseler aşağıdaki gibidir:

1. Özel Akıllı Okul Çankaya Anadolu Lisesi

2. Özel Can Temel Lisesi

3. Özel Sevgi Anadolu Lisesi

4. Özel Eryaman Göksu Z Kuşağı Koleji

5. Gazi Vakfı Lisesi

6. Mogan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi

7. ANKÜ Özel Anadolu Lisesi

8. Ümitköy Anadolu Lisesi

9. Bahçelievler 100.Yıl Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

10. TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi

11. Hatice Hikmet Oğultürk Anadolu Lisesi

12. Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi

13. Tevfik Fikret Lisesi

14. ASFA Ferda Koleji

15. Celal Yardımcı Anadolu Lisesi

16. Tınaztepe Anadolu Lisesi

17. Nesibe Aydın Lisesi

18. Büyük Kolej

19. Çayyolu Onur Anadolu Lisesi

20. Özel Ahimesut Bağ Anadolu-Fen Lisesi

Fat Chef 7 Liseler Arası Yemek Yarışması kazananları aşağıdaki gibidir:

1. TED Ankara Koleji

2. Büyük Kolej

3. 100. Yıl Meslek Lisesi

4. Tevfik Fikret Lisesi

Yarışmaya katılan tüm okullara teşekkür, dereceye giren okulları ise tebrik ederiz.