2018 THE BRICS ve Gelişmekte Olan Ekonomiler Sıralaması Açıklandı
15.05.2018

İngiliz sıralama kuruluşu TES Global’in 2014 yılından beri hazırlamakta olduğu BRICS ve Gelişmekte Olan Ekonomiler Sıralaması 2018 sonuçları açıklanmıştır. Geçtiğimiz yıl 300 üniversitenin yer aldığı sıralamada bu yıl 378 üniversite açıklanmıştır. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den 16 üniversite yer alırken bu yıl sıralamada 22 üniversite kendisine yer bulmuştur. Akdeniz Üniversitesi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Marmara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi bu yıl ilk defa sıralamada yer almıştır. Sıralama geçen yıl gibi 300 üniversite üzerinden yapılsa bu yıl 22 değil 19 Türk üniversitesi yer alacaktı.

Atılım Üniversitesi geçtiğimiz yıl ilk defa yer aldığı bu sıralamada 62. sırada yer almıştı. Bu yıl ise 142. sıraya gerilemiştir. Ancak vakıf üniversiteleri içinde 4. sıradaki yerini muhafaza etmiştir. Aşağıda THE BRICS Sıralamasını yıllara göre gelişim görülebilir.