Üniversite Organize Sanayi İşbirliğinde Atılım: Atılım Üniversitesi Organize Sanayi Bölgelerinin Röntgenini Çekecek!
05.11.2010

Gerçekleştirdiği yenilikler ve atılımlarla üniversite ile toplum arasında daha etkin ilişkilerin kurulması için yoğun çaba harcayan Atılım Üniversitesi bir atılıma daha imza atarak üniversite – organize sanayi işbirliği konusunda bir girişim başlattı. Atılım Üniversitesinde 2 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştirilen bir toplantı ile Üniversitemiz ile Anadolu Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Derneği bir beyin fırtınası gerçekleştirdi.

Toplantıya; Atılım Üniversitesinden Rektör Yardımcısı ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Bircan, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin ve yine aynı bölüm Öğretim Görevlisi Dr. Anıl Çekiç, Endüstri Mühendisliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Erman Erkan, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kuti Tuncay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ostim Sanayici ve İs Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Keskin ve Organize Sanayi Bölgeleri Derneğinden yetkililer katıldılar.

Toplantıda; Atılım Üniversitesinin organize sanayi bölgelerinin gelişimine nasıl katkıda bulunacağı ve bunun yüksek öğrenim alanına  yapacağı katkılar, organize sanayi bölgelerinin sorunları, Atılım Üniversitesinin potansiyeli ve gerçekleştirdiği çalışmalar konularında fikir paylaşımında bulunuldu. Tamamlandığında bir milyar dolara yakın bir yatırımın yapılmış olacağı Anadolu Organize Sanayi Bölgesinin oluşum sürecinde stratejik planlamadan, performans ölçümüne ve bilimsel araştırma desteğine, tedarik zinciri ve operasyonel mükemmeliyet konularına kadar bir çok konuda Atılım Üniversitesinin yapacağı katkılar ele alındı.

Toplantıda Atılım Üniversitesinin Anadolu Organizee Sanayi Bölgesin özelinden başlayarak organize sanayi bölgelerinin iş ve istihdama olası katkıları konusunda bir bilimsel çalışmanın hazırlıklarına başlaması, konuya ilişkin tüm sektörleri bir araya getirecek bir dizi arama konferansı örgütlenmesinin düşünsel altyapısını geliştirmek için çalışmalara başlaması, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi yetkililerinin de Üniversiteden katkı almak konularında ihtiyaçlarını tespit etmeleri konularında mutabakata varıldı. Bu mutabakatın ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek bir protokol imza töreni ile de resmiyete kavuşturulması düşünülüyor.