Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Eski Devlet Bakanı Sn. Cavit Çağlar Üniversitemizdeydi
15.03.2018

Girişimcilik Eğitim Seminerleri VI kapsamında Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Eski Devlet Bakanı Sn. Cavit Çağlar 13 Mart 2018 Salı günü saat 11:00’da İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Konferans Salonunda öğrencilerimizle bir araya geldi.

Konferans başlamadan önce Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ve İşletme Fakültesi Dekanı Mithat Üner, Sn. Cavit Çağlar’ı Rektörlükte misafir etti ve sonra konferans salonuna geçildi. Üner’in kendisini takdiminin ardından kürsüye davet edilen Çağlar, konuşması süresince öğrencilerimize kendi hayatından kesitleri ve deneyimlerini aktardı.

Çağlar, Türkiye'ye göçmen olarak gelme yolculuğu, kendi işini kurma serüveni ve o günlerden bugüne nasıl gelmesinde çok çalışmanın öneminden bahsetti. Bursa'da bir özel üniversite açma projesinden bahseden konuşmacı, bir işi yaparak öğrenmenin çok önemli olduğunu ve bu yüzden eğitimin yanı sıra muhakkak çalışma hayatının içine girmek, bu konuda tecrübe edinmek gerektiğini vurguladı.  Çağlar bunun yanı sıra,  çağa ayak uydurmak için, geçerli bir yabancı dil ile beraber ikinci bir yabancı dil daha öğrenmenin öneminin altını çizdi. Teknoloji ve yazılım alanındaki gelişmelerin tüm dünyayı etkilediğini ve dünya ekonomisinin bu yönde büyüyeceğini belirten konuğumuz,  yatırımlarına ve yatırım yaptığı sektörlere de değindi.

Sn. Cavit Çağlar, siyaset alanında ise Türkiye-Rusya ilişkilerini ve füze krizinin çözülme sürecini değerlendirdi. Bu çözümün üzerinden turizmin yeniden toparlandığını ve Türkiye'de özellikle turizm sektöründe verilen hizmetin kaliteli ve diğer ülkelere nazaran daha hesaplı olması sayesinde daha şimdiden Antalya'daki birçok otelin doluluk oranını aştığını belirtti.

Çağlar, konuşmasının ardından başlayan “soru-cevap” kısmında da, öğrencilerimizden gelen tüm sorulara aynı içtenlikle cevap verdi.