8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında Üniversitemizde Bu Sene de Çeşitli Etkinlikler Gerçekleştirildi
08.03.2018

Üniversitemiz kadın mensup ve öğrencileri, her sene olduğu gibi 8 Mart 2018 sabahı Mütevelli Heyeti Başkanımız Sn. Yalçın Zaim’in Kadınlar Günü için hazırlatmış olduğu gül ve karanfillerle karşılandı. Kadın çalışanlarımız, masalarındaki güller ve yine geleneksel olarak Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ tarafından gönderilen armağanlar ile güne başladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Üniversitemiz her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) bünyesinde düzenlenen sergiden, şenliğe dolu dolu geçen gün, üniversite öğrenci ve mensuplarına hem moral oldu, hem de Kadınlar Günü kapsamında farkındalık oluşturdu. 

Etkinlikler, öğrencilerimizin öğle saatlerinde üniversite kampüsünde kortej halinde yürüyüş gerçekleştirmesiyle başladı. "Kadın, yaşam, özgürlük" ve "Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa" sloganlarıyla yürüyen öğrencilerimiz, kampüste yoğun ilgi gördü. Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yılmaz Kaptan ve Prof. Dr. Serkan Eryılmaz'ın da katıldığı kortej sonrasında Hukuk Fakültesinde başlayan şenlikte, kermes şeklinde kurulan stantlarda öğrencilerimizin hazırladığı ev yapımı kek poğaça gibi çeşitli yiyecekler yer aldı. Şenliğe, yine öğrencilerimizin vermiş olduğu konser renk kattı.  

Kotej ve şenliğin yanı sıra, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadriye Zaim Kütüphanesi Konferans Salonunda Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileriyle deneysel tasarım çalışması kapsamında 13 Mart 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek olan “Bedenimi Seviyorum” temalı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sergisi’nin açılışı yapıldı. Serginin yanı sıra, Öğretim Görevlisi Damla Songur ve Oluşturucu Drama Lideri Özge Yalçın önderliğinde iki farklı etkinliğe daha imza atıldı. Bu etkinlikler, kadınlar arası dayanışma ve güveni arttırmak için "Kız Kardeşlik ve Güven Atölyesi" ve kütüphane ile işbirliği neticesinde oluşturulan kadın araştırmacılara yönelik “Kendine Ait Bir Kitaplık” başlıklı dijital koleksiyon tanıtımıydı. KASAUM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Şimşek, 8 Mart etkinliklerini, kadınların birbirini ve bedenlerini sevmesi üzerinden kız kardeşlik ve dayanışma mesajları vermek üzerine kurguladıklarını ifade etti.

8 Mart etkinlikleri tek bir gün ile kısıtlı kalmadı. Bu kapsamda düzenlenen etkinlikler arasında, yine KASAUM tarafından 7 Mart 2018 tarihinde Cengiz Yenerim Konferans Salonunda gerçekleştirilen, Öğretim Üyesi Dr. Elif Eşiyok Sönmez’in konuşmacı olduğu “İdeal mi, Ben mi?” başlıklı söyleşi ve Sosyal Farkındalık Topluluğu tarafından 9 Mart 2018 tarihinde 1022 No.lu Konferans Salonunda gerçekleştirilen, Yazar Aybike Ertürk’ün konuşmacı olduğu “Kadın Olmak” başlıklı konferans da yer aldı.

Konuya ilişkin İHA haberini okumak için http://www.iha.com.tr/haber-atilim-universitesinden-anlamli-kadinlar-gunu-etkinlikleri-715828/ linkini tıklayabilirsiniz.