“Son Kale Polatlı” Belgeseli Galası Gerçekleşti
29.12.2017

Üniversitemizin yapımcılığını üstlendiği, Polatlı Belediyesinin ise ana sponsoru olduğu “Son Kale Polatlı” Belgeselinin galası 27 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirildi. CerModern’de yapılan galaya, yaklaşık 200 davetli katıldı.

Belgesel galasına önceki dönem TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim ve Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, dekanlarımız, Ankara’daki üniversite kütüphanelerinin direktörleri ve Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal katıldı.

Yönetmen Halil İbrahim Güneş, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Rektörümüz Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’un konuşmalarının ardından belgeselin gösterimine geçildi. İzleyicilerin beğenisini toplayan belgeselin gösteriminin ardından, Rektörümüz ve Polatlı Belediye Başkanı, belgesel ekibine hediyelerini takdim ettiler.

 

“Son Kale Polatlı” Belgeseli Hakkında

Atılım Üniversitesi Kadriye Zaim Kütüphanesi Direktörü Emre Hasan Akbayrak’ın proje danışmanlığını üstlendiği, yönetmen Halil İbrahim Güneş’in projesi olan bu belgesel; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Türk milletine adandı. Belgeselin yönetmen yardımcılığını Dinçer Azapcı, görüntü yönetmenliğini ise Erol Korkmaz yaptı. Senaryo danışmanlığını Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi Koordinatörü Kadim Koç yaparken, senaryoyu Gülden Aydın Pınarcı ve Hüseyin Kaya birlikte yazdı. Arşiv ve kaynak Özcan Kılıç, redaksiyon ise Banu Çermikli tarafından yapıldı.