10 Kasım Anma Töreni
10.11.2015

Atılım Üniversitesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı; 09.05’te Atatürk Anıtı’na çelenk koyma ve saygı duruşu ile başladı.

Saat: 09.15’ten itibaren Kadriye Zaim Konferans Salonunda devam eden tören programında, Atatürk’ün sesinden 1933 ve 1935 nutukları orijinal plak kaydından gramofon ile yayınlanarak Atatürk’ün Cenaze Merasimlerine ait bugüne kadar yayımlanmamış fotoğrafların bir sunumu gerçekleştirildi.

Yrd. Doç. Dr. Reşat Öztürk’ün "Atatürk'ün Kişiliği" başlıklı konuşmasının ardından, “Ata’nın Dinledikleri ve Gramofonları” adlı söyleşi ve dinleti ile anma programı aynı salonda devam etti.

Öğrencilerimizle birlikte akademik ve idari personelimizin takip ettiği etkinlikte, Atatürk’ün sevdiği parçalar eşliğinde dönem sanatçılarının Atatürk ile olan anıları paylaşıldi ayrıca Atatürk’ün kullandığı gramofonlar hakkında bilgi verildi.