Rektör – Öğrenci Buluşması
13.10.2015

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ve önceki Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun birlikte katıldığı, öğrencilerin soru ve görüşlerine yer verilen Rektör – Öğrenci Buluşması isimli bir program düzenlendi.

13 Ekim 2015 Salı günü amfi tiyatroda gerçekleştirilen Rektör – Öğrenci Buluşması saat 11.00 de önce ki Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu’nun konuşması ile başladı. Yapılan çalışmalar ve mevcut durumun değerlendirildiği konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ kürsüye gelerek öğrencilere düşünme, irdeleme, sorgulama yetilerini kullanmanın öneminden; hayatta en gerçek yol göstericinin bilim olduğunu unutmadan onurlu bir insan olarak yaşamı sürdürmenin öneminden bahsetti. Üçtuğ konuşmasında evrensel değerlerin önemine dikkati çekerek dünyanın farklı renkleri ve görüşlerinin, düşüncelerin, yaşam biçimlerinin, inançların bir araya geldiğinde ne mükemmel bir armoni yarattığını, ortaya ne denli farklı ve güzel bir resim çıkarttığını söyledi. Üçtuğ, Hukukun üstünlüğü, insanların farklılıklarına saygı duyarak sevmenin önemini vurguladı. Bu değerlere ulaşmada eğitimin önemini ve elde edilen bu eğitim fırsatının en verimli şekilde kullanılması, kendilerini her yönde geliştirmeleri gerektiğini öğütleyen Rektör, “okuyun, öğrenin, araştırın ve sorgulayın” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, konuşmasının ardından geliştirilmeye açık alanlar hakkında öğrencilerin görüşlerini öğrenmek amacıyla söz verdi.

Öğrencilerin dinlenmesi, görüş ve önerilerinin alınmasının ardından etkinlik sona erdi.