Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang Üniversitemizin Konuğu Oldu
11.05.2015

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang Ankara’daki kamuya açık ilk konuşmasını Atılım Üniversitesi Diplomasi Saati seminer serisinin bir parçası olarak 5 Mayıs 2015 Salı günü gerçekleştirdi. Çin Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Batı Asya uzmanı olarak 34 yıllık bir kariyere sahip olan Hongyang Atılım Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri ve basın mensuplarına ÇHC-Türkiye ilişkilerinin bir analizini yaptıktan sonra detaylı bir sunum ile Bir Kuşak Bir Yol olarak adlandırılan 21. Yüzyıl iletişim ve nakil koridorları hakkındaki görüşlerini açıkladı. Kadim İpek Yolu’nun yeniden canlandırılması anlamına gelen bu proje Uzak Doğu Asya ile Avrupa ve Afrika bölgelerinin deniz ve kara koridorları ile birbirlerine bağlanmalarının çok ötesinde, ortak altyapı ağlarına, enerji politikalarına, çok kutupluluk esasında karşılıklı işbirliğine dayanan geniş kapsamlı bir mimari sunmaktadır. Küreselleşmenin sunduğu imkanların karşılıklı ticaret ve işbirliğini arttırıcı şekilde kanalize edilmesine dayanan projenin ana vurgusu Avrasya kıtasının doğu ve batı uçları ile merkezi kısmının birbirlerine bağlanması yolu ile daha müreffeh ve güvenli bir dünya oluşturulmasıdır. Büyükelçi bir saati aşan konuşmasının ardından Atılım akademisyenleri ve öğrencilerinin sorularına detaylı cevaplar verdi. Konferansın ardından Büyükelçi Hongyang ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ünal ile birlikte öğle yemeği programına katıldılar.