Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Eskişehir Gezisi
08.05.2015

4 Nisan 2015, Cumartesi günü Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Bilimsel Oyuncak Tasarımı dersi çerçevesinde farklı sınıflardan öğrencilerden oluşan bir grup ve Yrd. Doç. Dr. Hacer Erar ile Öğretim Görevlisi Filiz Özsuca Eskişehir’e teknik bir gezi gerçekleştirdi. Öncelikle Eskişehir Kent Park içinde yer alan ve Leonardo Da Vinci’nin geliştirdiği basit makinelerden esinlenerek uygulanan ve günümüzde park içinde yer alan eğitici ekipmanlar incelendi. Sonrasında Odunpazarı’ndaki tarihi evler, Cam Müzesi, Lületaşı imalathaneleri ziyaret edildi.

Daha sonra Sazova Park’ı sınırlarında yer alan Eskişehir Bilim Deney Merkezi bünyesindeki Planateryum’da bir seans uzay ve yıldızların oluşum hikayesini içeren gösteri izlenip Merkez yetkililerinin rehberliğinde bilimsel deneyler ve deney ekipmanları incelendi.

Özellike Bilim merkezlerinin ülkemizde giderek sayılarının artması merkezlerdeki deneysel aparatların tasarımı ve üretimi konularında bilincin artmaya başlamasını getirdi. Bu süreç zarfında devletten ve özel sektörden gelen destekler, talepler bölümümüz tarafından Türkiye’de bir ilke imza atıldı bir ders olarak tanımlandı ve öğrencilerimizle program geliştirildi. Eskişehir gezisinin bu anlamda hem ders içeriğine hem de Türkiye koşullarını öğrenmek açısında öğrencilerin gelişimine faydası oldu.