Özel Akıllı Okul Çankaya Sivil Havacılık Koleji’nden Sivil Havacılık Yüksekokuluna Ziyaret
08.05.2015

Akıllı Okul olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Özel Çankaya Sivil Havacılık Koleji, 07 Mayıs 2015 tarihinde üniversitemiz Sivil Havacılık Yüksekokulu’nu ziyaret etmiştir.  Özel Çankaya Sivil Havacılık Koleji; Havacılık Sektörü’nde pilotluk, uçak mühendisliği, helikopter mühendisliği, kabin hizmetleri, hava lojistiği gibi çok geniş bir perspektifte kariyer planı yapan gençlerimizi daha lise çağlarında hem akademik olarak hem de fiziksel olarak hazırlamayı amaç edinmiş eğitim programları sunan bir meslek okuludur.Akıllı Okullar, 1923 yılına ilk askeri, 1930’da da Türkiye’nin ilk sivil uçağını inşa eden, 1932’de Türkiye’nin İlk Havacılık Okulu Vecihi Sivil Tayyare Mektebi’ni kuran Vecihi Hürkuş’un havacılık vizyonunu, havacılık eğitimi, bilimsel ve sosyal organizasyonlar, ulusal ve uluslararası projeler, işbirliği çalışmaları ve meslek projeleri ile havacılığın Türkiye’deki 100. Yılı olan 2023’e taşımayı hedeflemektedir.

Yapılan ziyarette 09.30-11.30 saatleri arasında katılımcılara Sivil Hava Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Altan Özkil tarafından brifing verilmiş, müteakiben yüksekokulumuz bölüm başkanlarımız tarafından öğrencilerin soruları cevaplandırılmıştır. 11.30-12.30 saatleri arasında okulumuzun laboratuarlarını gezen öğrenciler 12.30’da okulumuzdan ayrılmışlardır.

Bugünkü gezi ve bilgilendirmenin, Türkiye’de de Havacılık Sektörü’nde kariyer planlaması yapmış gençlerimizin, daha lise çağlarından beri doğru yönlendirmelerine önemli katkılar sağlayacağı misafir okul yönetimi tarafından ifade edilmiştir.