Sinan Etkinlikleri’15
16.04.2015

Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nün her yıl düzenlediği Mimar Sinan Haftası etkinlikleri bu sene de, “Sinan Etkinlikleri’15” başlığı ile 6-7 Nisan 2015’de gerçekleşti. Kemal Zaim Sunel Konferans Salonu'nda başlayan etkinliğin ilk gününde Prof. Dr. Doğan Kuban “Mimar Olarak Dünyaya Bakış” başlıklı bir konferans verdi. Rektörümüzün de dinleyici olarak katıldığı konferansta Kuban, Türkiye mimarlığı hakkındaki görüşlerini, deneyimlerini ve birikimlerini aktardı. Doğan Kuban’ın düşündürücü, bilgilendirici ve keyifli bir sohbet tadındaki konuşması katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi.  

Etkinliğin ikinci gününde Mimar Semra Uygur ve Özcan Uygur söyleşilerinde, kendi tasarım ve uygulamalarından derledikleri örnekler üzerinden mimari tasarım sürecini aktardı. Söyleşinin ardından, GSTM Fakültesi sergi salonunda, Atılım Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon işbirliği ile hazırlanan “Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor- Uygur Mimarlık”  sergisinin açılışı yapıldı. 

Sinan Etkinlikleri’15 etkinlikleri öğrencilerin, akademisyenlerin ve mimarların geniş katılımı ile mimarlık kültürü üzerine yararlı bir bilgi paylaşım ve anı ortamı yaratarak tamamlandı.