Rauf Engin Soysal ile “Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinde Güncel Durum”
08.04.2015

İşletme Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün düzenlediği ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı ve Büyükelçi Rauf Engin Soysal’ın, “Türkiye-Avrupa Birliği İlişkilerinde Güncel Durum” başlıklı konferansına ev sahipliği yaptı.

6 Nisan 2015 Pazartesi günü, Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa pek çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katılım sağladı. Sayın Soysal konuşmasında özellikle Jean-Marc Ferry’nin “Telos, Nomos, Ethos: Reflections sur le sens de L’Europe Politique” vurgu yaparak, Avrupa Birliği’nin kendine özgü yapısı ve bu yapı çerçevesinde 1959’dan beri Türkiye ile geliştirdiği ilişkilere değindi. Avrupa Birliği’nin kendi içinde gerçekleştirdiği entegrasyon adımları ie Türkiye ile devam eden tam üyelik çalışmaları çerçevesinde devam eden ilişkileri paralel olarak inceleyen Sayın Soysal, Bakanlık olarak konuyla ilgili yaptıkları Ulusal Eylem Planı ve AB İletişim Stratejisi gibi önemli belgelerin de altını çizdi.

Katılımcıların soruları ve Sayın Soysal’ın değerli cevaplarıyla son bulan konferans, gerek Avrupa Birliği’nin yapısını ve işleyişini, gerekse Türkiye’nin tam üyelik yolunda yaptıkları ve yapması gerekenler konusunda oldukça bilgilendirici bir konferans olmuştur.

Değerli katkılarından dolayı Sayın Rauf Engin Soysal’a çok teşekkür eder, kendisini Üniversitemizde tekrar görmekten mutluluk duyarız.