Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl Atılım Üniversitesinde Ses Getiren Bir Konuşma Yaptı
03.04.2015

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü hocaları ve öğrencileri tarafından düzenlenen, pek çok diplomatın öğrenciler, akademisyenler ve konunun muhatapları ile buluşmasına, aynı zamanda fikir alışverişine imkan sağlayan Diplomacy O'clock programının bu dönem ilk konuğu Almanya’nın Ankara’daki Büyükelçisi Eberhard Pohl oldu.

1 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 11.30’da Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleşen konuşma kalabalık bir öğrenci, akademisyen ve basın mensubu grup tarafından ilgi ile izlenildi. Almanya dış politikasının genel çerçevesi hakkında kapsamlı bir değerler analizi sunan Pohl konuşmasında Türkiye-Almanya ikili ilişkilerinden Türkiye-AB ilişkilerine ve diğer bölgesel ve küresel sorunlara uzanan geniş bir sunumda bulundu. Güvenlik diplomasisi konusundaki uzmanlığı ile de tanınan bir diplomat olan Pohl, özellikle Avrupa’daki mülteci sorunu, Türk ve Müslüman azınlıklara karşı nefret suçları, Ukrayna-Rusya krizi konularındaki sorulara geniş cevaplar vererek basının da ilgi odağı oldu. Türk-Alman ekonomik ilişkileri konusunda da detaylı bilgiler veren Büyükelçi konferansın ardından Atılım akademisyenleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. 

Diplomasi Saatinin bir sonraki konuğu (9 Nisan Perşembe, 11:30 , Orhan Zaim Konferans Salonu, Hukuk Fakültesi) Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Rusya Ukrayna ve Orta Asya Bölgeleri Uzmanı Sayın Büyükelçi Terhi Hakala olacak.