Endüstri Ürünleri Tasarımı – 2. Temel Tasarım Çalıştayı
01.04.2015

İlki 2014 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve Ankara’da bulunan Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri arasında her yıl dönüşümlü olarak düzenlenmesi planlanan Temel Tasarım Çalıştayının ikincisi bu yıl Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

30 Mart 2015 tarihinde gerçekleşen Çalıştaya, Atılım Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümleri 1. Sınıf öğrenci ve öğretim elemanları katıldı. Çalıştay sonunda çıkan ürünler Çalıştayı takip eden günlerde Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde sergilenerek devamında Atılım Üniversitesi’ne nakledildi.

Çalıştay sonuç ürünleri 3 Nisan 2015 itibariyle Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Stüdyoların bulunduğu alanda sergilenmeye başlayacaktır.

Temel Tasarım Çalıştayı Ankara’daki bölümler arası iletişim ve işbirliğini güçlendirecek ve bu tür organizasyonlara örnek olarak kurumsallaşmasına katkı sağlayacaktır. Öğrenciler açısından da ileride aynı mesleği icra edecek bireyler olarak daha erken bir evreden itibaren koordinasyon sağlayabilmeleri ve deneyimlerini paylaşabilmeleri açısından yapıcı bir organizasyon olduğu düşünülmektedir. İlk çalıştay sonrasında iletişimlerini devam ettiren öğrencilerin varlığı bu projenin giderek mesleki ve eğitim açısından daha da verimli sonuçlar getireceğini göstermektedir.