Metin Yazarlığı Çalıştayı Tamamlandı
31.03.2015

Söz Uçtu, Yazı Kaldı

Geleceğin reklam ve halkla ilişkiler yazar adayları, bilgi ve yeteneklerini Metin Yazarlığı Çalıştayı ile sınama imkanı buldu. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ve 3 üniversiteden iletişim öğrencilerinin ilgi gösterdiği Çalıştay, örnek olay ve simülasyonlarla öğrencileri gerçek hayatta karşılaşabilecekleri vakalara hazırlıyor.

Bir gelenek haline gelen Metin Yazarlığı Çalıştayı bu yıl Atılım Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından, 26-27 Mart tarihleri arasında düzenlendi. Atılım Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Gazi ve Başkent Üniversitesinden de öğrencilerin katılımıyla yüksek tempolu, yorucu ama bir o kadar da başarılı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Alaaddin Adworks’den Strateji Direktörü Kaan Dönmez’in yürüttüğü Metin Yazarlığı Çalıştayında birinci gün ‘reklamcılık’, ikinci gün ise ‘halkla ilişkiler’ metinleri konu edildi. Her iki günde de öğrencilerden, kendilerine dağıtılan farklı farklı konulara, grup olarak, hem strateji hem de buna bağlı metinler üretmeleri istendi. Her grup tek tek sunumlarını gerçekleştirdikten sonra, yazılan metinler değerlendirildi, yorumlandı ve en beğenilenler, Palme Kitapevi’nin hediye ettiği kitaplar ile ödüllendirildi.

Bu yıl katılımcı sayısını ikiye katlayan Metin Yazarlığı Çalıştayı, geleceğin iletişim profesyonellerine tavsiyelerle sona erdi. Çalıştayın mimarı Kaan Dönmez’e teşekkür plaketi ve katılan tüm öğrencilere Atılım Üniversitesi tarafından hazırlanan katılımcı belgeleri takdim edildi. Kapanış kokteylinde etkinliğin tüm konukları, seneye tekrar buluşma sözü alınarak uğurlandı.