Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Design Ankara Endüstriyel Tasarım Fuarı’nda Yoğun İlgi Gördü
18.03.2015

2009 yılından bu yana eğitim hayatına devam eden Atılım Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, öğrenci projeleri ile Ankara’da ilk kez düzenlenen ve endüstriyel tasarımın seçkin tasarım ürünlerini, başkentte yenilikçi kavram anlayışı ile eğitim, tasarım ve endüstriyi buluşturmayı hedefleyen bir etkinlik olan Design Ankara/Endüstriyel Tasarım Fuarı’nda yer aldı.

Atis Fuarcılık A.Ş. tarafından, ETMK (Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu) Ankara şubesi işbirliği ile TAV Ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Design Ankara/Endüstriyel Tasarım Fuarı, başkentte bir araya getirdiği tasarım eğitimi veren kurum ve kuruluşlar, tasarımcılar ve tasarımı ön planda tutan firmalar ile yeni paylaşımlar ve kazanımlar sağlamayı amaçlamıştır.  

Design Ankara, 11 – 15 Mart 2015 tarihleri arasında ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda 2000 m²’lik alanda gerçekleşti.

Fuar açılışında bir konuşma yapan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir;
‘‘Tasarımcı arkadaşlarımı da çok tebrik ediyorum. Her zaman biraz hasetle İstanbul’daki faaliyetlerini gidip izliyorduk. Böyle bir dereceye girmiş ürünlerinin Ankara’da sergilenmiş olması da Ankara için ayrıca bir değer.  Ankara sanayicilerine de biraz daha farkındalık kazandırmamız lazım. Müşterileriniz arasında Ankaralı sanayiciler var, ama bu etkinliklerden Ankaralının haberi yok. Bizim bir Ankaralılık bilinci geliştirmemiz lazım. Ankara’ya karşı bir aidiyet duygusu geliştirmemiz lazım. Burada da hepimize çok görevler düşüyor’’diye konuştu.  

Ankara ölçeğinde Endüstriyel Tasarım özelinde bir sunum, sergi etkinliği daha önceki yıllarda tek başına değil, eğitim ya da farklı sanayi dallarının sergilendiği organizasyonların bir kolu olarak gerçekleşmişti. Oysa Design Ankara sanayi, üniversite ve çeşitli prestijli endüstriyel tasarım etkinliklerinde ödül almış ürünlerin bir araya geldiği bir organizasyon oldu.

 

Endüstriyel Tasarım adına önemli bir ilki gerçekleşen bir organizasyonda Bölümümüze ayrılan alanda tüm sınıflardan farklı projeler sergilendi. Sergide yer alan ürünleri yine bu ürünleri, projeleri tasarlayan öğrencilerimiz tanıttı. Böylelikle Endüstriyel Tasarım mesleğinin eğitim ayağı ile ilgilenen kitleler üniversitemiz bünyesinde gerçekleşen eğitimin içeriği, düzeyi, niteliği hakkında objektif bir yargıya sahip oldular. Endüstriyel Tasarım gözlem, araştırmaya dayalı, sürekli kendini yenileme gerektiren bir meslek olması nedeniyle eğitimi yaşam boyu devam eden, üniversite ile sınırlı kalmayan bir yapıya sahiptir.

Açılış konuşmalarının ardından standları gezen konuşmacılardan Ankara Sanayi Odası başkanı Sayın Nurettin Özdebir, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tanju Gültekin’den bilgi alarak önümüzdeki projeler ile ilgili işbirlikleri konsun da olumlu önerilerde bulundu.

Organizasyonun bir diğer önemli ayağı ise Atılım Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin diğer üniversitelerdeki eğitim, projeler ile sektörde yapılan işler konusunda gözlem yapma olanaklarının olmasıdır.