KASAUM’un “Sadece Kadın Değil, İnsan” Başlıklı Etkinliğine Yoğun İlgi Vardı
12.03.2015

Atılım Üniversitesi Kadın Sorunları Araştıma ve Uygulama Merkezinin (KASAUM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği olan “Sadece Kadın Değil, İnsan” başlıklı panel ve forum, 11 Mart 2015 tarihinde İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu’nda yapıldı.

Öğrenci ve akademisyenlerin yoğun ilgisinin söz konusu olduğu etkinlik, KASAUM Müdürü Doç.Dr. Gül Güneş’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından panelistlerden Fen - Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Lerzan Gültekin “Kariyer ve Annelik”; emekli aile mahkemesi hakimi ve avukat Eray Karınca “Kadına Şiddet Saatli Bomba mı” ve Üniversitesitemiz Kadın Hakları Öğrenci Topluluğu Temsilcisi ve aynı zamanda Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ezgi Çiğdem Yıldırım “Türkiye’de Kadın Hakları: Hukuk Destek mi, Köstek mi” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Panel konuşmalarının ardından özellikle öğrencilerin yoğun katkılarıyla gerçekleşen Forum bölümüne geçildi. Forumun sonunda tüm konuşmacılara teşekkür edilerek Rektör Yardımcımız Prof.Dr. İsmail Bircan ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Belgin Elbir tarafından plaketleri takdim edild