Hayata Atılım Toplantılarında İnci Aral "Başarılı Olmak" Konusundaki Görüşlerini Paylaştı...
26.12.2014

Çağdaş Türk Edebiyatının usta yazarlarından İnci ARAL, Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizin katıldıkları "Hayata Atılım Toplantılarında" başarılı olmak üzerine düşüncelerini paylaştı.

25 Aralık 2014 Perşembe günü iki oturum halinde düzenlenen etkinlikte İnci Aral; herkesin başarılı olmak istediğini, bu nedenle kişisel gelişim konusundaki çalışmaların ve yayınların çoğaldığını, birkaç adımda başarı sağlayan formüllerin gerçeği yansıtmadığını; başarı için tutkuyla çalışmak, ilgi duymak, meraklı olmak, zaman harcamak gerektiğini ve hayatın insanlara sunduğu olanaklar ve şansın bunda önemli rol oynadığını belirtti.

Kimi zaman büyük bir başarı gibi görünen şeylerin aslında büyük bir başarısızlık, bazen de büyük bir başarısızlık gibi görünen şeylerin aslında başarının kendisi olabildiğini, bu nedenle başarının somut bir formülü olamayacağını söyledi.  "Başarı" kavramının göreceli olduğunu ve "başarının esas sonucunun kişiyi mutlu edebilmesi" olduğunu belirten yazar; bazılarına göre mutluluk nedeni olan şeylerin, bazıları için mutluluğu garantileyemediğini ve mutluluk için yeterli olmadığını, dolayısıyla başarının kişiye göre değişebileceğini vurguladı.

Yazar kendi hakkında "kuşkucu olduğunu" söylerken, dünyayı ya da doğru olarak dayatılan şeyleri kişinin kendi görüşüne göre sorgulaması gerektiğini belirtti. Soru sormanın düşünmeyi güdülediğini, göreceli olan "başarı" kavramının hayaller, istekler ve merak duymaya bağlı olduğunu, çünkü başarmak için önce istemek ve arzulamak gerektiğini, gençlerin de kendi geleceklerini inşa ederken  meraklı ve istekli olmaları gerektiğini vurguladı.

Söyleşi, öğrenci ve akademisyenlerin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.