Suç ve Suçlu Psikolojisi Sempozyumu Yapıldı
17.12.2014

Üniversitemiz Hukuk ve Etik Topluluğu'nun 11 Aralık 2014 Perşembe günü düzenlediği "Suç ve Suçlu Psikolojisi Sempozyumu" Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Birinci oturumda Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Hasan Serdar Hoş, "Suç ve Suçlu Kavramlarının Serüveni", Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Duygu Merki, "Adalet Psikolojisi" konu başlıklarıyla konuşmalarını yaptılar.

İkinci oturumda Psikolog-Yazar Suç ve Suçlu Psikolojisi Uzmanı Arkın Gelişin "Suç ve Suçlu Psikolojisi" konu başlığıyla seri katiller üzerinde bir değerlendirme yaptı.

Üçüncü oturumda Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Çocuk Gözetim Eğitim İyileştirme İşleri Şube Müdürü Habil Kanoğlu, "Ceza İnfaz Kurumlarında Çocuklara Yönelik Eğitim ve İyileştirme Faaliyetleri" konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.

Dördüncü oturumda Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Avukat Ayla Songör, "Kadına Karşı Şiddet ve Kadına Karşı İşlenen Suçlar", Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu Nihan Songör, "Uluslararası Platformda Kadına Şiddet", Avukat Nergiz Güven, "Gelincik Projesi Kapsamında Şiddet Gören Kadın Ve Gönüllü Avukatın Yükümlülükleri" konularında bilgilendirme yaptılar. Ayrıca dört oturumdan üçüne devamlılık gösteren iki yüzden fazla katılımcıya da katılım belgesi verildi.