Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Üniversitemizdeydi
08.12.2014

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından hazırlanan, “Bir Belediye Başkanının Gözünden” konulu konferans ile öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz 8 Aralık 2014 Pazartesi günü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile bir araya geldi.

Üniversitemizin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde bulunan, Türkiye’deki benzer hiçbir bölümde bulunmayan “Kamusal Akıl Stüdyosu (KAS)” uygulaması kapsamında Yenimahalle Belediyesini inceleyen Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Belediye Başkanına sorularını yöneltti. Mevcut kuramsal derslerin yanı sıra tamamen uygulamaya dayalı bir dizi atölye çalışmasını içeren Kamusal Akıl Stüydosu öğrencileri uygulama ile tanıştırırken bölümü de araştırma nesnesine yakınlaştırmayı, üniversite ile kamu kurumları arasında organik işbirliklerinin kurulmasını sağlamayı hedefle çalışmalarına 2009 yılında başlamıştı. Bu süre zarfı içerisinde birçok kurumla işbirliği yapılmış, öğrenciler uygulamada ki yaşanan durumları doğrudan kendileri deneyimlemeye başlamıştı. Daha önceki yıllar içerisinde Çankaya Belediyesi, Altındağ Belediyesi, Keçiören Belediyesi ve Gölbaşı Belediyesi incelenmiş, analiz edilmiş ve öğrencilerimiz inceledikleri alanlar ile ilgili projeler üretmişlerdi. Bu yıl Yenimahalle Belediyesini inceleyen ve analiz aşamasında olan öğrencilerimiz, kafalarında ki soruları düzenlenen Konferans ile başkana yöneltme fırsatı buldu. Etkinliğe başka fakülteden öğrencilerimizin yanı sıra, akademisyenlerimiz ve Atılım TV üzerinden Canlı Yayın ile izleyen seyircilerimiz katıldı.  Öğrencilerimiz ayrıca geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, inceleme çalışmalarından hareket ederek, mevcut sorun ve potansiyelleri dikkate alarak 2. Dönem içerisinde proje eğitimi alarak, danışman hocaları ile birlikte Yenimahalle Belediyesi için proje üretecekler.