Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümümüz "EIF 2014 Uluslararası Enerji Kongresine" Katıldı...
26.11.2014

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının desteğiyle düzenlenen "7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı" 24-25 Kasım 2014 tarihleri arasında ATO Congresium Ankara'da gerçekleşti.

Kongre'de; başta elektrik üretim kaynakları olmak üzere dünya ve Türkiye enerji piyasaları tüm boyutları ile değerlendirilerek, konuyla ilgili en son gelişmeler  ve uygulamalar çeşitli açılardan tartışıldı.

OMV Firması sponsorluğunda gerçekleştirilen "Energy Challenge"da Üniversitemiz de yer aldı.

Üniversitemiz Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yılser Devrim ve LAP projesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, Üniversitemiz standı ve Enerji Sistemleri Bölümünde gerçekleştirilen projeler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Duygu Çelik, Egemen Gökçe, Berkay Güler, Sercan Kolik, Yağmur Budak,  Feride Cansu İskenderoğlu, Hacer Ece Çırak, Oğuzhan Pekgüler ve Cahit Terzi adlı öğrencilerimizin katıldığı fuarda "Atılım Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü" katılımcılara tanıtıldı.

Özellikle hibrit güneş enerjisi-hidrojen enerjisi sistemi ziyaretçilerden büyük beğeni alırken, LAP projeleri kapsamında desteklenen sanayi destekli “Yüksek Performanslı Pem Yakıt Hücresi Membran Elektrot Ataçlarının Geliştirilmesi ve PEM Yakıt Hücresi İle Çalışan Scooter Prototip Uygulamasında Kullanılması” projesi dikkat çekti.