IMDA Kongresi Atılım Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti
01.07.2014

Atılım Üniversitesi, ATO ve Denizbank desteği ile 23. İnternational Management Development Association (IMDA) kongresi 24-28 Haziran 2014 tarihlerinde Atılım Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Kongre 24 Haziran Salı günü katılımcılarına özel bir Anıtkabir ve Hamamönü gezisi ve resepsiyonu ile başladı.

Kongrenin açılış günü 25 Haziran günü Ankara valisi Sayın Alaadin Yüksel, Atılım ünivesitesi rektörü Sayın Prof.Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, rektör yardımcıları Prof.Dr. Hasan Akay, Prof.Dr. İsmail Bircan ve pek çok değerli konuğun katılımı ve açılış konuşmaları ile Ankara Sheraton Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hasan Ünal’ın konuşmacı olarak katıldığı panelin ardından kongre sunumları başladı. Aynı günün akşamında ise katılımcılara Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde özel bir resepsiyon verildi.

Kongrenin üçüncü gününde katılımcılar Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde  sunumlarını yaptıktan sonra Ankara Sheraton Otel ve Kongre Merkezi’nde IMDA düzenleyici kurul tarafından belirlenen “Yılın İş Adamı” ödülünün NUROL Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nurettin Çarmıklı’nın takdim edildiği ve kongrenin en iyi bildirilerine de çeşitli ödüller verildiği resmi tören yemeğine katıldılar. Bu çok özel gecenin açılış konuşmalarını IMDA Başkanı Prof.Dr.Kip Becker ve IMDA Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Erdener Kaynak yaptılar.

Kongrenin dördüncü ve son gününde katılımcılar Ankara Sheraton Otel ve Kongre Merkezi’nde sunumlarını yaptıktan sonra Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde bulunan Gordion antik kazı alanını gezdiler. Gezinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Sayın Özgür Özaslan,  Gordion Arkeolojik Kazı Başkanı Prof. Dr. G. Kenneth Sams’in konuşmaları ile başlayan gece ödül töreni ve gala yemeği ile devam etti. Atılım Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Abdurrahim Özgenoğlu tarafından IMDA’nın gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Ankara İl Turizm Müdürü Doğan Acar’a, Anadolu  Otelciler Birliği Başkanı Seçim Aydın’a ve Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm’ü öğretim üyesi Prof.Dr. İbrahim Birkan’a kongrenin anısına plaketler verildi. Frigya medeniyetini anlatan "Frig Defilesi"nin ardından Gordion Açık Hava Müzesi’nde konuklara, Türkiye Aşçılar Federasyonu(TAFED) Başkanı ve Ankara Sheraton Otel ve Kongre Merkezi’nin  Başaşçısı Sayın Zeki Açıköz tarafından özel olarak hazırlanan ve Kral Midas’ın mezarında gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan, orijinal son yemek menüsünden esinlenerek oluşturulmuş “Kaz Etli Tümülüs Böreği, Bal ve Üzüm Suyu ile Marine Edilmiş Fırında Kuzu Sırtı ve Yumak Tatlısı” oluşan “Kral Midas’ın Son Yemeği” menüsü sunuldu.