2. TangoVar Atılım Dans ve Müzik Günü
06.06.2014

Atılım Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Arjantin Tango Eğitmeni Doç. Dr. Hilal Şaşmazel’in akademik danışmanlığında 2010 yılında kurulan Arjantin Tango Dans Topluluğu, üniversitemizde her yıl düzenlenecek olan 2. TangoVar Atılım Dans ve Müzik Günü” etkinliğini gerçekleştirdi. Topluluk öncelikle öğrencilerimizin tangonun tutku dolu atmosferini benimseyip günümüz şartlarına uygun ortak bir kültür eşliğinde birbirleriyle kaynaşmalarına ve sağlam ilişkiler kurmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Üniversitemizde eğitmen “Hilal Şaşmazel” eşliğinde topluluk çalışmalarına paralel olarak dışarıdan katılımcılara da açık olan Arjantin Tango dans kursumuz yürütülmektedir. Topluluğumuz dansçıları çeşitli üniversiteler, belediyeler ve derneklerin dans günlerinde başarıyla performans sergilediler.

“2. TangoVar Atılım Dans ve Müzik Günü” Semazen gösterisiyle açılışını yaptı, ardından Golden Tango, Freestyle Dans Okulu, Hitit Sanat Spor Klubü ve Derneği, Gazi Üniversitesi Eşli Danslar Topluluğu, Ankyra Tango, Ufuk Üniversitesi Dans ve Sanat Topluluğu, TangoVar Atılım Dans Topluluğu, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü sanatçıları, Çankaya Belediyesi Eşli Danslar Spor Klubü, Gazi Üniversitesi Müzik Topluluğu, Capital Tango performanslarıyla devam etti.

TangoVar Atılım Dans Topluluğu 2014 koreografisiyle bizleri “Karmakarışık” yaptı. Caro Emerald’ın “Tangled Up-Karmakarışık Yap” parçası eşliğinde bu seneki gösterilerini başarıyla sergilediler.