TÜBA’nın 2013 ile 2014 yılı ‘Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri’ni (TEÇEP) kazananlar belli oldu.
05.06.2014

TEÇEP 2013 yılı uygulamasında Doğa, Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanında toplam 7 eser ‘Telif ve Çeviri Eser Ödülü’nü kazanırken, 12 esere ‘Kayda Değer Eser Ödülü (Mansiyon)’ verildi.

TEÇEP, Türk dilinde uluslararası standartlarda üniversite düzeyinde kitapların yazılmasını ya da yabancı bir dilden her alanda en iyi örneklerin düzgün, anlaşılır ve güzel Türkçe kullanılarak çevrilmesini özendirmek amacıyla her yıl düzenlenmektedir.

Bu yıl Mühendislik Bilimleri çeviri alanında Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Elif Aydın ve Doç. Dr. Ali Kara Anten Teorisi: Analiz ve Tasarım ile mansiyon kazandılar.

Kazanan eser sahiplerine ödülleri, 23 Haziran 2014’te Ankara’da düzenlenecek olan törenle verilecek.