Eğitim Gönül İşidir
02.06.2014

Eğlenceli Bilim Merkezi olarak; 29 Mayıs 2014 Perşembe gününü Sincan Yenikent’te bulunan ODTÜ Mezunlar Ortaokulunda geçirdik. Beş paralel ekip olarak, hem sabahçılarla hem de öğleden sonra gelen öğrencilerle çalıştık. On farklı sınıftaki 500 öğrenciye ulaştık. Yapılan eğitimlere gönüllü olarak katılan üniversite öğrencilerimiz de vardı.

Köprü Atölyesi

Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. H. Cenan Mertol tarafından yürütüldü. Yedinci ve sekizinci sınıf öğrencileri katıldı. Cenan Hocamız da ODTÜ İnşaat Mühendisliği mezunu olduğundan, ODTÜ mezunların yaptırdığı ortaokulda gönüllü eğitim çalışması yapma fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti. Cenan Hoca Eğlenceli Bilim Merkezi’nin Bilim Danışma Kurulu üyesi ve merkez bünyesinde de çok sayıda öğrenciyle gönüllü çalışmalar yapıyor.


Hava Oyunları Atölyesi

Hava akımının hareket ettirdiğini herkes bilir. Öğrenciler yaptıkları kağıt oyuncakları çok sevdiler. Etkinliği Uzman Umut Alper yürüttü. Umut Hanım ODTÜ Fen Bilgisi Öğretmenliğinde doktora çalışması yapıyor.


Akıl Oyunları Atölyesi

Eğlenceli Bilim Merkezi müdürü Yrd.Doç.Dr.Hacer Erar tarafından yürütüldü. Tangram, ahşap ve mukavvadan yap-bozlar, zeka oyunları, mekanik bulmacalar öğrencilerin çok ilgisini çekti.


Akustik Atölyesi

Öğrencilere kolay bulunan malzemelerle kendi müzik aletlerini yapmanın mümkün olduğu gösterildi. Pipete üfüren her öğrencinin çıkan sese şaşırdığını ve mutlu bir şekilde sınıftan çıktığını söyleyebiliriz. Öğrencilere Mehmet Erkişi yardımcı oldu.


Ebru Atölyesi

Geleneksel sanatımız ebruyu sevmeyen var mı? Alev Yaylıoğlu hocamız öğrenciler dışında öğretmenler ve velilere de ebru yaptırdı.