Soma Kermesi ve Türkiye 'de Çocuk Hakları Konferansı
29.05.2014

Üniversitemiz topluluklarından Hukuksal Araştırma ve İletişim Platformu tarafından 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü İşletme ve Hukuk Fakülteleri kantininde “Soma ‘ya Destek Amaçlı Kermes” ve aynı gün 12.30 ‘da ise Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu ‘nda “Türkiye ‘de Çocuk Hakları”  konferansı düzenlendi.

Kermese ilgi yoğundu.

Topluluk ekibince organize edilen kermese, belirlenen kişiler hazırladıkları birbirinden leziz yiyecekleri getirdiler. Sabah erkenden açılan kermes stantlarına okul öğrencileri tarafından gün boyu ilgi yoğundu. Gün sonunda kermesten toplanan 1.755 TL, Türkiye Barolar Birliği ‘nin Soma için oluşturduğu banka hesabına yatırıldı.

“Türkiye ‘de Çocuk Hakları” Konferansı

Aynı gün Hukuksal Araştırma ve İletişim Platformu ‘nun bir etkinliği daha vardı. Konuşmacı olarak katılan Türkiye Barolar Birliği Çocuk Hakları Komisyonu Üyeleri Av. Yılmaz PATLAR ve Av. Şahin ANTAKYALIOĞLU, katılımcıları ülkemizdeki çocuk hakları işleyişi konusunda bilgilendirdi.

Av. Yılmaz PATLAR, “… son günlerde araştırıp öğrendiğim bir bilgidir. Trafik ışıklarında, sokaklarda uyuyan çocuklar görüyoruz, annelerinin kucağında uyutulan çocuklar.. Bu çocuklar uyumuyor, uyutuluyor ve muhtemelen gün sonunda ölüyorlar. Böyle bir durumla karşılaştığınızda 155 (Polis) ve 183 (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı) ‘nı arayarak o çocukların hayatlarını kurtarabilirsiniz.” diye dinleyenleri uyardı.

Av. Şahin ANTAKYALIOĞLU, ülkemizde mağdur bir çocuğun nasıl örselendiği üzerinde durdu ve katılımcıların aklında yer edecek bir örnek ile bunu anlattı. Mağdur olan çocukların, mahrem mağduriyetlerini, neredeyse salondaki katılımcı sayısı kadar kişiyle paylaşmak zorunda olduklarını halbuki bunun çok sınırlı kişi ile paylaşılmasının en sağlıklı yol olduğunu verdiği zekice hazırlanmış bir örnek ile anlattı.

Konuşmaların ardından Av. Yılmaz PATLAR ’a ve Av. Şahin ANTAKYALIOĞLU ‘na topluluk başkanı Nezir Burak Beliktay plaketlerini takdim edildi.