Sıra Öğrencide Programı Her Sınıftaki Öğrenciler İçin Deneyimlerini Sorgulama Olanağı Sunuyor
08.05.2014

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafında düzenlenen ve  ilk uygulaması 2012-2013 Bahar Döneminde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde 6 Mayıs 2013 günü gerçekleştirilen Sıra Öğrencide Programının 5 Mayıs 2014 günü gerçekleştirilen bu yılki etabında İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, dördüncü sınıf öğrencilerine yaptıkları çalışmaları sundular.

İki farklı grup halinde sunumları değerlendiren dördüncü sınıf öğrencileri ikinci sınıftaki arkadaşlarını çalışmalarındaki eksikler, yanlışlıklar konusunda kriterize ederken, doğru olduğunu düşündükleri çözüm önerilerini belirttiler.

"Mesleki eğitimin henüz başlangıç aşamasındaki öğrencilerin gereksinimlerini yakın zamanda aynı süreçten geçmiş olan büyük sınıflardaki öğrencilerin en iyi şekilde anlayabileceği" düşüncesiyle Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde oluşturulan programda, eğitimlerinin son yılındaki öğrencilerde bir dizi beceri ve yeteneğin oluşmasının yanı sıra, mesleki eleştiri yetisinin de gelişmesi hedefleniyor.  

Programın Bu yılki programda İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümünün İç Mekân Tasarımı dersinin yirmi iki dördüncü sınıf öğrencisi, aynı dersin yirmi dokuz ikinci sınıf öğrencisinin proje çalışmalarının değerlendirilmesinde “jüri üyesi” olarak görev alarak bu çalışmalara not verdi.  Aynı şekilde, dördüncü sınıf öğrencilerinin jüri sırasındaki eleştiri performansları da kendi ders yürütücüleri tarafından değerlendirildi.