Fat Chef 3 Liseler Arası Yemek Yarışması Yapıldı
21.04.2014

ATILIM ÜNİVERSİTESİ, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü olarak, geçtiğimiz yıl ikincisi gerçekleştirilen Liselerarası Yemek Yarışması “FAT CHEF 3” bu yıl 18 Nisan’da, 30 lisenin katılımıyla Atılım Üniversitesi Spor Salonunda yapıldı. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmanın amacı; gastronomi eğitimiyle ilgili olarak gençlerde bilinç oluşturmak, bölümümüzün “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” programını hem liselere hem sektöre tanıtmak,  ve sektör-üniversite işbirliğini gerçekleştirmektir. Yarışma bu yıl iki kategoride gerçekleşti; meslek liseleri öğrencileri için “Profesyonel Liseliler” ve diğer liselerdeki öğrenciler için “Amatör Liseliler”. Her lisenin üç öğrencisi ile katıldığı  yarışmada hazırlanan yemekler, sektörün deneyimli uzmanları ve aşçıları tarafından değerlendirilerek; yarışma sonrası dereceye girenlere, Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından geliştirilen mpad ile yarışmaya destek veren kuruluşlar (Ankara İl Turizm Müdürlüğü, TAFED, BAŞADDER, TÜRSAB, TUROFED, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği, TYD, İNOKSAN) tarafından çeşitli ödüller verildi.

Türk Mutfağı; yedi bölgede farklı iklim ve bitki örtüsü çeşitliliğine sahip olmanın avantajı ile çok çeşitli yöresel tatları da mutfağında barındırmaktadır. Bu farklılık ve çeşitlilik, Türk Mutfağı’nın dünyanın en zengin mutfak kültürüne sahip ülkelerinden birisi olmasını sağlamıştır. Türk Mutfağı dünyanın en zengin üç mutfağından birisidir ancak yeterince tanınmamaktadır. Günümüzde gastronominin uzmanlık gerektiren bir alan ve yükselen bir değer oluşuyla hem birçok ülkede hem de Türkiye’de  “Gastronomi Bölümleri” açılmıştır.  Atılım Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları tarafından düzenlenen “Fat Chef 3 Liseler Arası Yemek Yarışması” ile Türk Mutfağı’nın en önemli sorunlarından biri olan “eğitim” sorununa dikkat çekerek; mutfağa ve mutfak kariyerine ilgi duyan genç arkadaşları “gastronomi eğitimi” konusunda bilgilendirmek ve iyi eğitim görmüş gençlerin Türk Mutfağı’nın tanıtımında da çok önemli bir rolü olduğunu vurgulamak istedik.

 

Fat Chef Liseler Arası Yemek Yarışması Jürisi;

  • Doğan Acar (Ankara İl Turizm Müdürü)
  • Sahrap Soysal (Hürriyet Gazetesi)
  • Gökmen Sözen (Food in Life Dergisi)
  • Seçim Aydın ( ATID Başkanı)
  • Zeki Açıköz (TAFED)
  • Reşat Erdemir (BAŞATDER)
  • Uwe Limper (Sheraton Hotel Genel Müdürü)
  • Yasemin Köksal ( Chaîne des Rôtisseurs)
  • Yağmur Çakmak (Chaîne des Rôtisseurs)
  • Merve Gültan (Chef Owner-Biscottia Mia)

“Profesyonel Liseliler” kategorisinde yarışan meslek liselerinden dereceye girenler;

Yarışmanın Birincisi: Çankaya İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

Yarışmanın İkincisi: Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi

Yarışmanın Üçüncüsü: Yıldırım Beyazıt Kız Teknik ve Meslek Lisesi

 

“ Amatör Liseliler” kategorisinde yarışan liselerden dereceye girenler;

Yarışmanın Birincisi: Tınaztepe Anadolu Lisesi

Yarışmanın İkincisi: Ömer Seyfettin anadolu Lisesi

Yarışmanın Üçüncüsü: Dikmen Anadolu Sağlık Meslek Lisesi