Mimar Sinan’14
14.04.2014

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün geleneksel etkinliği “Sinan Günleri 14” dördüncü kez gerçekleştirildi.

Etkinliğin birinci günü, Mehmet Konuralp’in “Tektonik Mimari ve Yapısal Tasarım: Deneyimler” ve Aykut Köksal’ın “Praxis, Düşünce ve Bağlam: Sedat Hakkı Eldem ve Turgut Cansever Üzerine”  başlıklı konferansları yapıldı ardından Aykut Köksal’ın “Sessizlik ve Işık” adlı sergisinin açılışı gerçekleşti.

Etkinliğin ikinci gününde, Cengiz Bektaş’ın ‘'Mimar Sinan'ın Düşündürdükleri”  ve Ferhat Ersöz’ün “ Sinan'ın Akustik Teknolojisi” başlıklı konferansları dinleyicileri ile buluştu. Öğrencilerin ve mimarların geniş katılımı ile Mimarlık kültürü üzerine yararlı bir bilgi paylaşım ve anı ortamı yaratılmış oldu.