Atılım Üniversitesinde YGS İle Başvurulabilecek Bölümler
01.04.2014

YGS’nin Ardından; 1.950.163 adayın yarıştığı Üniversite giriş sisteminin ilk ayağı olan YGS’e açıklandı. Sınava giren öğrencilerin %73’ü 180 barajını aşarak ikinci aşama olan LYS’na girmeye hak kazanmış oldu. Bu adaylar 21 -30 Nisan tarihleri arasında LYS’ye başvurabilecekler. YGS ile tercihi yapacak öğrenciler ise Atılım Üniversitesi bünyesinde pek çok alternatif bulunmaktadır

 

Puan Aralığı 140-180 arasında olan ve tercih yapmak isteyen adaylar için,

  • Endüstri Ürünleri Tasarımı (ÖY)
  • Grafik Tasarımı (ÖY)
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (ÖY)
  • Moda ve Tekstil Tasarımı (ÖY)

GSTMF Bölümleri

Her biri tasarım alanının parçası olan bu bölümlerin aynı çatıda altında toplanması güçlü bir sinerji yaratmakta ve birbirlerini destekleyerek zengin bir yaratıcı atmosfer doğmasını sağlamaktadır. Öğrenciler, ortak bir seçmeli dersler havuzundan ders seçerek ilgi alanları doğrultusunda kendilerini geliştirme olanağına sahiptirler.

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde bulunan 5 bölümden 4’ü özle yetenek sınavı ile öğrenci kabul etmektedir. Her yıl Temmuz - Ağustos ayı içerisinde Üniversite Web Sayfasında ilan edilen sınava online olarak başvuran öğrenciler diğer belgelerle birlikte sınav alınır.

Sınavda başarılı olan Adaylar ön kayıt aşamasında listedeki sıralamaya göre 3 bölüm tercihi yapabilir ancak kesin kayıt tek programa yapılır.

Adayların Özel Yetenek Sınavlarına ön kayıt yaptırabilmeleri için 2014 YGS sınavından herhangi bir puan türünden en az 140 puan almış olması gerekmektedir. (İlgili kanun ve yönetmeliklerle üniversiteye girme hakkı kısıtlanmış olanlar kayıt yaptıramaz).

Üniversite Web Sayfasında önceden tarih ve saati bildirilen Sınav, GSTM Fakültesi Binasında yapılır ve her aday kendi isminin yazılı olduğu salonda sınava girer. Sınav Süresi 1.aşama 70 dakika, 2. Aşama 80 dakika toplam 150 dakikadır. Sınavlar iki aşamadan oluşur,

1. Aşama Objelerden oluşturulacak kompozisyon çizimi

2. Aşama Belirlenecek bir konuda imgesel çizim

 Sınav sonuçlarının ilanı ile birlikte kazanan öğrenci kesin kayıt için Fakülteye başvurur.

 

Puan Aralığı 140-180 arasında olan ve tercih yapmak isteyen öğrenciler için,

Atılım Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitimler Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğünce uzaktan erişim ile sağlanmaktadır. Bu sistemde amaç, eğitim ve öğretimde zaman ve mekan kısıtlarını aşan bir yaklaşımla, eğitimde reform sayılacak internet ve intranet üzerinden Uzaktan Eğitim Sistemi uygulamalarını gerçekleştirmek ve bu uygulamaların yaygınlaşmasını sağlamaktır.

Uzaktan Eğitim

Meslek Yüksekokulunda eğitim 2 yıl süreli ve Türkçe olarak yapılmaktadır. Meslek Yüksekokulu bünyesinde iki bölümde eğitim devam etmektedir.

 

 

Sivil Havacılık Yüksekokulu

Yüksekokulda sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel işletmelerin ihtiyacı olan nitelikli teknik insan gücü ihtiyacını karşılamak üzere gerekli teknik bilgi ve beceriye sahip elemanlar yetiştirilmektedir.

YGS- 1 ve YGS -6 puanları ile öğrenci kabul eden Sivil Havacılık Yüksek Okul, lisans düzeyinde eğitim veriliyor. Yüksek okul, 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık sınıfından sonra 4 yıllık lisans eğitimi ile çok iyi derecede yabancı dil bilen ileri bilgi ve beceriye sahip, hava ulaştırma sektörünün ihtiyacı olan nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

2010 yılında kurulan Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde

  • Uçak Gövde-Motor Bakımı  YGS -1
  • Uçak Elektrik-Elektronik YGS - 1
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği YGS - 6

bölümleri bulunmaktadır.