KASAUM Etkinlikleri
25.03.2014

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebi ile Atılım Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

 

Konferans Adı: “Yabancı Belgeseller: Umudun Kızları”

Konuşmacı: Öğretim Görevlisi Ayşegül Selenga Taşkent ve Öğretim  Görevlisi Delizia Flaccavento

Konferans Tarihi, Saati ve Yeri : 10 Mart 2014 saat 14:00

“Yabancı Belgeseller: Umudun Kızları” başlıklı konferansta, Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşegül Selenga Taşkent’in Van’da çektiği ödüllü belgesel film gösterildi. Film, 2012 yılında Van’da okula gönderilmeyen kızların hem yoksullukla, hem de onları engelleyen katı gelenek ve göreneklerle mücadelesini anlattı. Konuşmacı Ayşegül Selenga bu sorunun ancak tutarlı ve sürekli bir devlet politikasının izlenmesinin sonucu oluşturulacak iyi bir çağdaş eğitim sistemiyle çözüleceğini vurguladı.

 

Konferans Adı:  “Orman Köylerindeki Kadın Slayt Gösterisi”

Konuşmacı: Dr. Nurettin Elbir

Konferans Tarihi, Saati ve Yeri:  11 Mart 2014 saat 14:00

Dr. Nurettin Elbir, Orman köylerindeki kadının yaşamından kesitleri, 60’lı yıllardan başlayarak, kadının giysilerinin yaşam mücadelesindeki yerini vurgulayarak günümüze değin görüntülerle anlatıldı.

 

Konferans Adı:  “Akademik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı Uygulamaları İçin İlk Örnek:    Ankara Üniversitesi”

Konuşmacı:  Prof. Dr. Çiler Dursun

Konferans Tarihi, Saati ve Yeri : 13 Mart 2014 saat 14:00, Kırmızı Salon

Genovate Projesi yürütücülerinden olan  Prof. Dr. Çiler Dursun Genovate Projesini anlatıldı. Projenin amacı, araştırma ve innovasyon süreçlerinde kadınlar ve erkekler için fırsat eşitliğini destekleyecek bir dönüşüm yaratılması ve bunun için gerekli stratejilerin geliştirilmesidir. Prof. Dursun, projenin konuyla ilgili hazırlanacak raporların üniversite yönetimlerine sunulduktan sonra oluşturulacak önerilerin hayata geçirilmesiyle cinsiyet eşitliğinin kalıcılaşmasına hizmet edeceğini belirtti.