Hayata Atılım Toplantılarının Mart ayı etkinliğinde Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Metin Tekin konuğumuz olacak...
07.03.2014

Geleceğini Hayal Etmek ve Hedefini Doğru Belirlemek konu başlıklarıyla çerçevelendirilen bu yılki Hayata Atılım Toplantılarında ülkemizin kendi alanında iz bırakmış değerli isimleri konuk ediliyor.

Kocaelispor'da futbola başlayan ve 1982'den 1997'ye kadar Beşiktaş'ta futbol oynayan, Sarı Fırtına lakaplı Metin Tekin 14 Mart 2014 Cuma günü saat 14:00'te Orhan Zaim Konferans Salonunda öğrencilerimizle bir araya gelecek.

Futbolda efsaneleşen, taraftarlar tarafından oldukça sevilen Metin Tekin, Beşiktaş'ta oynadığı dönemde takım arkadaşları Ali Gültiken ve Feyyaz Uçar'la çok başarılı bir ileri üçlü oluşturmuş, seyirciler tarafından MAF lakabı takılmış ve Metin-Ali-Feyyaz olarak isimlerine pek çok özel tezahürat hazırlanmıştır.

7 Kez U-19, 4 kez Ümit Milli ve 34 kez de A Milli olmak üzere toplam 51 kez Türkiye Milli Futbol Takımı forması giyen Metin Tekin profesyonel futbolculuk  kariyerinden sonra çeşitli kulüplerde teknik adam olarak çalışmıştır.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından, 26 Ekim 2011 tarihinde Genç Milli Takımlar Direktörlüğü'ne getirilen Metin Tekin, halen NTV Spor'da futbol yorumcusu olarak görev yapmaktadır.