Atılım Üniversitesinden Uzaktan Eğitim’e Önemli Yatırım
27.02.2014

2008 yılında uzaktan eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla Atılım Üniversitesi bünyesinde kurulan Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü, uzaktan eğitimde dünya standartlarını yakalamak ve Türkiye’de uzaktan eğitim sisteminin gelişmesinde öncü rol oynamak amacıyla uzaktan eğitim derslerinin daha kaliteli sunulmasını sağlayacak olan “video ders” sistemini geliştirdi.  Bu video derslerin prodüksiyonunu yapmak üzere bir Akıllı Sınıf, bir de İçerik Geliştirme Stüdyosu kurarak, video ders üretme faaliyetlerine başladı.

25 Şubat 2014 tarihinde Üniversite yöneticileri, bölüm başkanları, dekanlar ve öğretim elemanlarının katıldığı bir törenle açılışı gerçekleştirilen İçerik Geliştirme Stüdyosunda, Greenbox olarak adlandırılan yeşil perde teknolojisi ile sanal stüdyo oluşturma, HD görüntü ve profesyonel ses kaydı, kurgu ve animasyon hizmetlerinin tamamı dünya standartlarında uygulanabiliyor. Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü Türkiye’deki uzaktan eğitim merkezleri arasında Greenbox teknolojisi ile profesyonel video ders kaydı yapan ilk ve tek uzaktan eğitim merkezidir.

Uzaktan Eğitim, Mobil Eğitim ve Karma Eğitim disiplinlerinde dünyada yeni trend olan Video Ders uygulamalarının HD kalitesinde prodüksiyonu yapılıp internet bağlantısı olan her türlü cihazdan (laptop, akıllı telefon ve tabletler ve smart tvler) sorunsuz izlenebilmesini sağlıyor.

Akıllı Sınıf’ta ise akıllı tahtada yapılan işlemlerin, konuşmacının sesinin ve sınıfın genel görüntüsünün, dünya üzerindeki herhangi bir noktaya internet üzerinden canlı olarak (senkron) aktarılabilmesi sağlanıyor. Özellikle problem çözme, sayısal analiz ve grafik sunum gerektiren derslerde tahta da yapılan işlemler HD kalitesinde kaydedilebilmekte ve kaydedilen bu işlemler video derslerin altyapılarında kullanılabilmekte. Akıllı sınıf 11 kişilik kapasitesi ile hizmet içi eğitim, oryantasyon ve teknoloji desteği gerektiren özel sunumlara da imkan sağlamaktadır.