Yabancı Diller Bölümünün Dönem Sonu Öğretmen Sunumları Gerçekleştirildi
26.02.2014

2013 ve 2014 öğretim yılında Yabancı Diller Bölümünün kadrosuna  katılan 4 ingilizce okutmanı ile diğer  deneyimli hocaların birlikte hazırladıkları dönem sonu sunumlar 21 Şubat 2014   tarihinde  gerçekleştirildi.


Dönem sonu etkinliklerinde, yeni hocaların  çeşitli ğitim- öğretim durum ve konularından esinlenerek ve onları geliştirerek hazırladıkları sunumlarının yanısıra, bölümde önceden çalışmakta olan diğer hocaların da hem bireysel hem de ortak hazırladıkları sunumlar yer aldı. Bu çerçevede sunum sırasına göre ;

Hatice Yurdakul: Needs Assesment for Newly Recruited Instructors

Elif Arslan:Teaching styles in ELT classes

Hatice Elif Kalaycıoğlu:Technology In my Pocket

Ebru Uğur: Effective Classroom Strategies Suggested

Devrim Akman & Eda Gürel: Teaching Freshmen Students Grammar Effectively

Feride Güven: Reflections on TUSIAD Report – Teacher Education,University School Partnership

konulu sunumları yaptılar.

Her bir konusu çeşitli yaratıcı tartışma ve ileri çalışmalara  yönlendirebilecek  bu paylaşım programına, bölüm hocalarının dışında Rektorümüz Sayın  Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu ve Fen Edebiyat Fakültesi Çeviri Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr Berrin Aksoy katıldı.


 Bu tür bir paylaşım etkinliğinin kurum aidiyet duygusunu geliştirme, öğretmeni güçlendirme, bilgi ve deneyim paylaşımı, birimler arası tanınırlık, görülebilirlik, açıklık ve öğretmen içsel motivasyonunun artırılması bakımından çok yararlı olduğu söylenebilir.