4. Kamusal Akıl Stüdyosu Sempozyumu
23.12.2013

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün yenilikçi uygulamaları arasında yer alan “Kamusal Akıl Stüdyosu” programının gelenekselleşen etkinliklerinden olan Kamusal Akıl Stüdyosu Sempozyumlarının dördüncüsü, 3 Ocak 2014 tarihinde İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Bölüm 2. 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin dönem boyunca inceledikleri kurumlara ilişkin yaptıkları araştırmaların sonuçlarını paylaşacakları sempozyumda Gölbaşı Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara Valiliklerine ilişkin olarak yapılan çalışmalar sunulacak. Gölbaşı Belediyesi üzerine yapılan araştırmalar aynı zamanda Üniversitemizin LAP (Lisans Araştırma Projesi) olarak da desteklenmekte.

Sempozyumda Gölbaşı Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve Ankara Valiliğinin farklı yönleri, farklı birimleri üzerine yapılan anket, mülakat, veri toplama çalışmalarının sonuçları bu kurumların temsilcilerinin de katılımıyla tartışılacak. Hizmet memnuniyetinden karar alma yapısına, coğrafi hizmet sunum koşullarından hibe mekanizmalarına kadar birçok konu ele alınacak.

Üniversite-kamu işbirliğinin beklenenin çok gerisinde bulunduğu ülkemizde Kamusal Akıl Stüdyosu uygulaması üniversitelerin kamu kurumlarının kurumsal gelişimine katkıda bulunması adına gerçekleştirilen önemli bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi niteliği de taşımakta.

3 Ocak 2014 Cuma günü 09:30’da başlayacak olan sempozyum üç oturum olarak gerçekleştirilecek. Yarım gün sürmesi beklenen sempozyum sonrasında tüm Siyaset Bilim ve Kamu Yönetimi Bölüm öğrencilerinin katılacağı bir de dönem sonu kokteyli düzenlenecek.