Finans Sektöründe Liderlik, Dünya Ekonomisinin Lideri Kim? Başarı Tavsiyeleri'
20.12.2013

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından organize edilen, İşbankası Yöentim Kurulu Başkanı Ersin Özince’nin Konuşmacı olduğu  Finans Sektöründe Liderlik, Dünya Ekonomisinin Lideri Kim? Başarı Tavsiyeleri' konulu konferans 19 Aralık 2013 tarihinde Seyhan Cengiz Turhan konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 ‘Liderlik’ dersleri kapsamında Atılım Üniversitesi İncek Kampüsü’nde öğrenciler ve çok sayıda öğretim üyesinin katıldığı kalabalık bir topluluğa hitap eden İş Bankası Yönetim Kurlu Başkanı Ersin Özince, küreselleşmenin bir tercih değil zorunluluk haline geldiğini belirtti. Türkiye için küreselleşmenin bir şans veya duruma göre talihsizlik olabileceğini vurgulayan Özince, bunun tam bir fırsat haline getirilmesinin iyi yönetim ve liderliğe bağlı olduğunun altını çizdi.

Kendi yönetim anlayışının insan sevgisi odaklı olduğunu söyleyen Özince bugün dünyada rekabet edebilecek yeni nesillerin mutlaka iyi yetişmesi gerektiğini ifade ederek, gençlerin hem bilimsel eğitime hem de yabancı dile özel önem vermeleri gerektiğinin altını çizdi. Atatürk’ün akıl ve bilimin rehberliği konusunda söylediklerinin bugün de artan bir oranda önemini koruduğunu ifade eden Özince, özellikle iletişimin bu denli hızlı ve kapsamlı hale geldiği günümüz dünyasında gençlerin İngilizcenin yanısıra Rusça ve Çince gibi dillere de yönelmelerinin önemine işaret etti.

Sorulan bir soru üzerine konut sektöründe özellikle fiyatlar açısından bir balon oluştuğuna dikkat çeken Özince, esas sorunun ekonominin sadece konut ve inşaat sektörü merkezli hale getirilmesinde yattığını açıkladı. Sanayinin ve üretimin yeterinde desteklenmediğini belirten Özince, çok önemli olmasına rağmen sadece inşaat ve konut sektörü merkezli bir ekonominin artan bir genç nüfusa sahip Türkiye’nin ihtiyaçlarına karşılık veremeyeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından günün anısına Özince’ye Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu tarafından bir plaket takdim edildi.