3. Geleneksel Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması
03.12.2013

‘3. Geleneksel Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı’ bu yıl ‘Parçaları Buluştur an Pazar’ sloganı, ‘3. Geleneksel Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması’ ise ‘Tasarım yoluna çık, yolun açık’ temasıyla gerçekleşecek. Özellikle üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren ‘Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması ’nın tanıtım etkinliklerine başlanırken, Ankara’daki üniversitelerde çeşitli toplantılar ve konferanslar düzenleniyor.

HEDEF ÖĞRENCİLER

Ankara’daki üniversitelerde sırasıyla 2 Aralık günü saat 10.00’da Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde, yine aynı gün saat 14.00’de Hacettepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliğinde 3 Aralık günü saat 10.00’da Atılım Üniversitesi Otomotiv Mühendisliğinde, aynı gün saat 14.00’de ODTÜ Makine Mühendisliğinde etkinlikler gerçekleşti.

4 Aralık günü saat 14.00’de Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği, 5 Aralık günü saat 14.00’de de Başkent Üniversitesi Makine Mühendisliği’nde sektörün önde gelenleri öğrencilerle bir araya gelerek yarışma hakkında ve hedeflerle ilgili bilgiler verilecek.

BAŞARILI PROJE SAHİPLERİNİN YURT DIŞI EĞİTİMİ

‘3. Geleneksel Otomotiv Komponent Tasarım Yarışması’nda, Ergonomi, Yenilenebilir Enerji ve Çevre, Emniyet, Mekanik/Fonksiyonellik olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleşirken, projeler en son 14 Mart 2014 tarihine kadar OİB’e teslim edilecek. Ekonomi Bakanlığı’nın uygun gördüğü proje sahipleri de bakanlık desteğiyle iki yıl yurt dışında tasarım eğitimi almaya hak kazanacak.