Doğanın Güzellik Ölçütü Altın Oran
21.11.2013

Atılım Üniversitesi Matematik bölümü, iki haftada bir düzenli olarak gerçekleştirdiği bölüm seminerleri kapsamında 20 Kasım 2013 tarihinde Ankara Üniversitesi Matematik bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Öner Çakar “Doğanın Güzellik Ölçütü Altın Oran” isimli konuşmasını yapmak üzere davet etti. Matematik Bölümünün yanı sıra, Mühendislik ve Güzel Sanatlar Fakülteleri öğretim üyeleri ve öğrencileri seminere yoğun ilgi gösterdi.

Aktüel dergilerde matematiğin güncel hayattaki yerini anlatan yazıları ile tanınan Prof. Dr. Çakar, Altın Oran’ın matematiksel anlamını açıkladıktan sonra, doğada ve insan vücudundaki izlerini, güzel sanatlarda ve mimari yapılardaki önemini belirtti. Altın Oran’ın hemen hemen tüm canlılarda çeşitli şekillerde ortaya çıktığını anlatan Prof. Dr. Çakar, Mısır Piramitleri’nde, Paris’te bulunan Notre Dame Katedrali’nde ve daha birçok ünlü mimari yapıda Altın Oran’a birden fazla kez rastlandığından, ayrıca dünyaca ünlü resimlerim büyük bölümünün içinde Altın Oran bulunduğundan söz etti.

Seminer sonunda Prof. Dr. Öner Çakar’a günün anısına plaket hediye edildi.