Ukrayna’daki savaşta mağdur olan üniversite öğrencilerine Atılım Üniversitesi'nde eğitim imkanı
10.03.2022

Ukrayna’daki savaşta mağdur olan T.C. uyruklu üniversite öğrencilerine Atılım Üniversitesi tarafından kontenjan uygunluğuna göre 2021-2022 bahar döneminden itibaren  Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik kapsamında “Değişim programları ve özel öğrenci olarak ders alma MADDE 22 (8) kapsamında özel öğrenci olarak eğitim alma imkanı sunulacaktır.

Özel öğrenci statüsünde üniversite eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin başvuru için yataygecis@atilim.edu.tr adresine:

Evrakların temininde sorun yaşayan öğrenciler için zorunlu olarak kabul belgesi, Pasaport , ülkeye giriş çıkışlarını gösteren e-devlet belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi istenecektir.

      Özel Öğrenci statüsünde başvuracak öğrencilerin öğrenim ücretlendirme esasları için;

  • Üniversitemiz lisans programlarında özel öğrenci olarak öğrenim gören öğrenciler bir yarı yılda en fazla iki ders almaları durumunda; AKTS başına o yıl üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin ödemekle yükümlü oldukları yıllık ücretinin altmışta birini öderler.

Bir yarıyılda üç veya daha fazla ders alan öğrenciler o yıl üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin ödedikleri dönem öğretim ücretini öderler.

  • Eğitim-Öğretim ücretleri,
    • 1 veya 2 ders alacakların öğrenim ücreti: Her bir ders için AKTS başı 1015TL’ dir.
    • 3 veya daha fazla ders alacak öğrencilerin öğrenim ücretleri için tıklayınız.
    • Kayıt yaptırıp sonradan kayıt sildirmek isteyen öğrencilere ücret iadesi yapılmayacaktır.